ESG+Stories

Η Γαλλία εκδίδει εγχειρίδιο «έκτακτης ανάγκης» για την προστασία κάθε νοικοκυριού

Ένα εικοσέλιδο φυλλάδιο ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, υγειονομικές κρίσεις ή ένοπλες συγκρούσεις.
Η Γαλλία εκδίδει εγχειρίδιο «έκτακτης ανάγκης» για την προστασία κάθε νοικοκυριού

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει ένα «εγχειρίδιο επιβίωσης» σε κάθε νοικοκυριό της χώρας με οδηγίες για το πώς να προετοιμαστούν για μια «επικείμενη απειλή», όπως ένοπλες συγκρούσεις, υγειονομικές κρίσεις ή φυσικές καταστροφές.

.

Εάν εγκριθεί από τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού, το εικοσέλιδο φυλλάδιο θα σταλεί στα νοικοκυριά πριν από το καλοκαίρι, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το εγχειρίδιο έκτακτης ανάγκης θα χωρίζεται σε τρία μέρη με συμβουλές για το πώς να προστατεύσουν οι Γάλλοι «τον εαυτό τους και τους γύρω τους», τι πρέπει να κάνουν εάν προκύψει μια απειλή που έχει προβλεφθεί- με έναν κατάλογο αριθμών έκτακτης ανάγκης, ραδιοφωνικών καναλιών και μια υπενθύμιση να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα εάν  πρόκειται για πυρηνική απειλή- και λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της κοινότητάς τους, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής σε εφεδρικές ή πυροσβεστικές ομάδες.

Θα προτείνει επίσης τη συγκρότηση ενός «κιτ επιβίωσης» που θα αποτελείται από τουλάχιστον έξι λίτρα νερό, δώδεκα κονσέρβες τροφίμων, μπαταρίες και έναν φακό, καθώς και βασικά ιατρικά εφόδια, όπως παρακεταμόλη, κομπρέσες και φυσιολογικό ορό, σύμφωνα με το ραδιόφωνο Europe 1, το οποίο μετέδωσε την είδηση.

Επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του γραφείου του πρωθυπουργού που δήλωσε: «Σκοπός του εγγράφου αυτού είναι να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα των πληθυσμών απέναντι σε κάθε είδους κρίση, είτε πρόκειται για φυσική, τεχνολογική, κυβερνοχώρο ή κρίση που σχετίζεται με την ασφάλεια». Το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού δεν απάντησε στο αίτημα του Guardian για επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά τη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Γαλλία θα επιταχύνει και θα αυξήσει τις παραγγελίες για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ενισχύοντας την πολεμική αεροπορία της χώρας «για να προετοιμαστούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο», όπως ανέφερε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μακρόν προέτρεψε τη Γαλλία και την Ευρώπη να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τη «ρωσική απειλή» και το ενδεχόμενο η Αμερική να απεμπλακεί από την ήπειρο.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό μας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν δεν το κάνουν», είπε σε εθνικό διάγγελμα και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει γίνει, αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια, απειλή για τη Γαλλία και την Ευρώπη».

Επισκεπτόμενος μια στρατιωτική βάση στην ανατολική Γαλλία την Τρίτη, ο Μακρόν δήλωσε ότι η απόφαση για πρόσθετες επενδύσεις σε στρατιωτικό υλικό για την αντιμετώπιση των «επιταχυνόμενων εξελίξεων» θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η χώρα μας και η ήπειρός μας πρέπει να συνεχίσουν να αμύνονται, να εξοπλίζονται και να προετοιμάζονται αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να πει τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε έτοιμοι. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε προστατευμένοι».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ