ESG+Stories

Βρετανικό σουπερμάρκετ μείωσε τη θερμοκρασία στους καταψύκτες κατά 3 βαθμούς

Η ευρεία παγκόσμια υιοθέτηση μιας αλλαγής μόλις 3°C σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού θα σήμαινε πιθανή εξοικονόμηση ενέργειας που αντιστοιχεί στο 8,6% της κατανάλωσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρετανικό σουπερμάρκετ μείωσε τη θερμοκρασία στους καταψύκτες κατά 3 βαθμούς

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου Morrisons έγινε ο πρώτος λιανοπωλητής του Ηνωμένου Βασιλείου που ανελαβε δράση με το Move to -15°C Coalition και από την 1η Αυγούστου 2024 ανέβασε τη θερμοκρασία τους καταψύκτες σε 10 καταστήματα κατά τρεις βαθμούς.

.

Πρόσφατες ολοκληρωμένες ακαδημαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι μια αύξηση μόλις τριών βαθμών στις θερμοκρασίες του καταψύκτη σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού θα μεταμορφώσει το παγκόσμιο τοπίο της εφοδιαστικής περιορίζοντας τις εκπομπές άνθρακα, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας το κόστος. Η ευρεία παγκόσμια υιοθέτηση μιας αλλαγής μόλις 3°C σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού θα σήμαινε πιθανή εξοικονόμηση ενέργειας που αντιστοιχεί στο 8,6% της κατανάλωσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση 3,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο.

Υπογράφοντας την επιστολή προθέσεων του συνασπισμού Move to -15°C, ο Morrisons δεσμεύεται επίσης να υποστηρίξει μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου για την ένταξη των παραγωγών τροφίμων, των επιχειρήσεων logistics και των λιανοπωλητών στον συνασπισμό.

Για τη Morrisons, η εξοικονόμηση άνθρακα θα είναι μια σημαντική ώθηση στις φιλοδοξίες της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τις δικές της δραστηριότητες έως το 2035 και η σημαντική εξοικονόμηση κόστους θα επιτρέψει στη Morrisons να μειώσει περαιτέρω, να διατηρήσει ή να προωθήσει τις τιμές στα περίπου 500 σούπερ μάρκετ και σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μακροπρόθεσμα.

Η Ruth McDonald, Διευθύντρια Εταιρικών Υπηρεσιών του Ομίλου Morrisons, δήλωσε: «Τα πρότυπα του κλάδου σήμερα βασίζονται στην ασφάλεια, την επιστήμη ή την ευκολία. Η τυπική θερμοκρασία για την αποθήκευση και τη μεταφορά κατεψυγμένων τροφίμων σήμερα μοιάζει σαν να είναι απλώς μια σύμβαση πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

«Τώρα έχουμε πολύ καλύτερους καταψύκτες και σύγχρονη τεχνολογία και παρακολούθηση που μας δίνει μια ακριβή εικόνα των θερμοκρασιών των κατεψυγμένων τροφίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Επικροτούμε το κίνημα Μετακίνηση στους -15°C για την αρχική τους σκέψη και την προθυμία τους να αμφισβητήσουν ένα από καιρό αποδεκτό πρότυπο και με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσουν μια σημαντική ευκαιρία για θετική πρόοδο τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη βιομηχανία τροφίμων.

Πηγή: Cibum.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ