Απαρνηθήκαμε τα πλαστικά καλαμάκια και πήραμε χάρτινα. Στα καφέ πηγαίνουμε με τη δική μας κούπα, ώστε κάποτε να σταματήσει η κατάχρηση των ποτηριών μιας χρήσης. Αντικαταστήσαμε τα σαμπουάν στην πλαστική συσκευασία με σαμπουάν σε μορφή κόμπακτ (σαπούνι). Πλένουμε τα ρούχα μας σε χαμηλές θερμοκρασίες, ανακυκλώνουμε και γενικώς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αφήσουμε το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Και μπράβο μας!
.
Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και τις συνήθειές μας όσον αφορά τα κραγιόν. Τέλος τα κραγιόν «μιας χρήσης», αυτά που όταν τελειώσουν τα πετάς. Ήρθε η ώρα για τα έξυπνα επαναγεμιζόμενα κραγιόν.
Φανταστείτε μια διαδικασία όμοια με τα ντισπένσερ σαπουνιού. Παίρνεις μια φορά το ντισπένσερ και στη συνέχεια αγοράζεις μόνο το ανταλλακτικό και γεμίζεις το μπουκάλι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα «επαναφορτιζόμενα» κραγιόν: αποκτάς το σωληνάριο, τη θήκη, που συνήθως είνια ακριβή και πολυτελείας, και στη συνέχεια αγοράζεις μόνο τα ανταλλακτικά, το περιεχόμενο.
Στο ίδιο κλίμα και ο Hermès. Το Rouge Hermès, σχεδιασμένο από τον Pierre Hardy, διατίθεται και με ανταλλακτικά. Η Guerlain και το Guerlain's Rouge G de Guerlain δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις το ανταλλακτικό σε ιδιαίτερες θήκες, είτε δερμάτινες είτε με στρας.
Άλλες εταιρείες προσφέρουν κραγιόν κόμπακτ, κραγιόν δηλαδή σε μορφή πλάκας που απλώνεται στα χείλη με πινελάκι. Όταν σωθεί το περιεχόμενό του, αντικαθιστάς μόνο την πλάκα.
Όλες αυτές οι απόπειρες περιορίζουν τη σπατάλη των υλικών που απαιτούνται για τη συσκευασία ενός προϊόντος και μένουν στην ουσία: στην αξία του ίδιου του προϊόντος. Εξαιρετική ιδέα!
Πηγή: Αthensvoice