Με τις μέσες συναλλαγές να εκτοξεύονται τη δεύτερη εβδομάδα του 2023 κοντά στα 94 εκατ. ευρώ και λόγω των μεγάλων πακέτων που διακινούνται, τα οποία επιβεβαιώνουν την πολύ μεγάλη κινητικότητα, η αγορά βρίσκεται σε γόνιμο στάδιο διεργασιών και προσμονής σημαντικών νέων, όπως είναι κάποια deals στην ενέργεια, αλλά και το σοβαρό ενδεχόμενο ο οίκος Fitch να βελτιώσει τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας κατά ένα σκαλοπάτι στις 27 Ιανουαρίου. Κύριο χαρακτηριστικό και των πέντε συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας ήταν οι ενδοσυνεδριακές διορθώσεις και αποφορτίσεις, όμως στο κλείσιμο ο Γ.Δ. γυρνούσε πάντα θετικός, πλην της συνεδρίασης της περασμένης Τρίτης που υποχώρησε ανεπαίσθητα.
.
Ο τζίρος στα 87,4 εκατ., από τα οποία τα 10,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΟΤΟΕΛ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ) ενώ ΟΤΕ και ΠΕΙΡ απασχόλησαν το 28% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές, με την τελική εικόνα να είναι πανομοιότυπη με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις ΑΛΦΑ +1,02% +1,02%, Εθνική +0,95%, Eurobank -0,26%, Πειραιώς -0,09%), διατηρώντας το ερώτημα που είχε υποβάλει η στήλη, “για το αν το Ελληνικό Χρηματιστήριο, μπορεί να διεκδικήσει κάτι σημαντικά καλύτερο, χωρίς Τραπεζικές βοήθειες”. Καλύτερη του Τραπεζικού, η τελική εικόνα στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου υστέρησαν μόνο οι ΟΤΕ (-1,16%), ΒΙΟ (-1,62%), ΕΕΕ (-0,68%), ΕΛΧΑ (-0,59%), ΜΠΕΛΑ (-2,16%) και TITC (-0,14%). Αμετάβλητες οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΟΕΛ.
Στην χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ο υψηλότερος όγκος των τελευταίων 11 ετών για την ΕΧΑΕ (+3,54%), καθώς άλλαξε χέρια περίπου το 4% της Εισηγμένης. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Ιντρακάτ (+5,91%), με αυξημένες συναλλαγές.
Παρουσία πωλητών σε ΕΛΙΝ (-1,04%),