Ήταν το 1989 όταν η Nestlé ξεκίνησε τη διάθεση του πρώτου βρεφικού προϊόντος, της Farine Lactée ή διαφορετικά – όπως ήταν τότε γνωστό- του «γαλακτούχον άλευρον Nestlé». Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να προσφέρει και να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλα τα στάδια της ζωής, και να εφαρμόζει υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, αναφερόμενος στην μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας επεσήμανε: «Τα 125 χρόνια της Nestlé στην Ελλάδα, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για την παροχή ενός εκτεταμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που βασίζεται στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στον πλανήτη».
Πράγματι, εταιρεία με μία κληρονομιά που εκτείνεται σε τρεις αιώνες έχει γράψει την δική της ιστορία με προίόντα που έχουν αφήσει τη δική τους υπογραφή στην ελληνική αγορά όπως ο Nescafé Frappé, μια ελληνική καινοτομία που γεννήθηκε το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, τα δημητριακά πρωϊνού, φυτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα βρεφικής διατροφής και πολλά ακόμα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
«Μας τιμά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια και εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Εμμανουηλίδης.
Το R&D σε πρώτο πλάνο
Η Nestlé διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Έρευνας & Ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, με περισσότερους από 5.000 ειδικούς σε 23 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται στα πεδία της έρευνας συσκευασιών, της ασφάλειας τροφίμων, των κλινικών μελετών, του αγροδιατροφικού τομέα και της επιστήμης υγείας και διατροφής.
Οι άνθρωποι: ο πυρήνας της δραστηριότητάς της
Οι υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές καθώς και οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερο εφόδιο της Nestlé. Σήμερα απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει δύο εργοστάσια: ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας - όπου γίνεται η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafé και από το 2019 παράγεται εκεί και ο espresso Buondi Craft - και ένα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας για την παραγωγή και εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, πολλαπλασιάζοντας το κοινωνικό της αντίκτυπο στην ελληνική περιφέρεια.
Συνολικά, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε δέκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα τα οποία μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική ιστορία. Στο σύγχρονο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η Nestlé βάζει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των τροφίμων, και δεσμεύεται να συνεχίσει να καινοτομεί και να χτίζει μακροπρόθεσμη αξία στην ελληνική αγορά, με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.