ESG+Stories

Οι 18 ελληνικές startups που θα συμμετάσχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

To φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Οι 18 ελληνικές startups που θα συμμετάσχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

Δεκαοκτώ ελληνικές startups με δραστηριότητα σε 11 νευραλγικούς τομείς της αγοράς, θα συμμετάσχουν σε ψηφιακές Β2Β συναντήσεις, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για νεοφυείς εταιρείες, οι οποίες αναπτύσσονται στους κλάδους της πληροφορικής, της ανάλυσης δεδομένων, της τεχνολογίας στην ιατρική και την υγεία, της τεχνολογίας επικοινωνιών και διαστήματος, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του R&D, της αγροβιοτεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

To φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Όπως σημείωσε ο Γερμανός πρέσβης Ερνστ Ράιχελ «στο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια έντονη κινητικότητα και γι’ αυτό το λόγο πολλές από τις εξαιρετικά πρωτοπόρες νεοφυείς επιχειρήσεις τραβούν την προσοχή γερμανικών εταιρειών».

«Στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας στο πεδίο των τεχνολογιών του μέλλοντος έχει συμβάλλει σημαντικά το πολυετές ελληνογερμανικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, το οποίο υφίσταται από το 2013. Στόχος του είναι να έρθουν σε επαφή επιστήμη και οικονομία από τη Γερμανία και την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει προοπτική σύνδεσης της καινοτομίας στην έρευνα με τη διάθεση ώριμων προϊόντων στην αγορά» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Δρ Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι «σε μια διαρκώς εξελισσόμενη οικονομία, οι καινοτόμες προτάσεις είναι αυτές που διευρύνουν τα μονοπάτια της δημιουργικότητας και των επενδύσεων». «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα διαμορφώνει το μέλλον των οικονομιών. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους, που με τις καινοτόμες ιδέες τους, τη θέλησή τους και το πείσμα τους διεκδικούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον επιχειρηματικό στίβο» ανέφερε.

Αναλυτικά, οι 18 startups που θα πάρουν μέρος στο φόρουμ είναι:

  • The Brain Pixels: Εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και mobile εφαρμογών, με εξειδίκευση στο digital marketing και τον σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.
  • Centaur Technologies P.C.: Εταιρεία παροχής πλήρους φάσματος υπηρεσιών Internet-of-Things (IoT) για ασύρματα ηλεκτρονικά αισθητήρια και λογισμικό cloud για παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων.
  • Comidor: Εταιρεία υποστήριξης ανοικτής πλατφόρμας ενσωμάτωσης τεχνολογιών Low-Code με τεχνολογίες Hyper-Automation.
  • Collaborate: Εταιρεία ανάπτυξης πλατφόρμας για την υποστήριξη ασθενών και επαγγελματιών υγείας σε μεμονωμένα ιατρεία και μικρές κλινικές, μέσω έξυπνων, διαισθητικών και συνεργατικών ηλεκτρονικών φακέλων υγείας.
  • Docandu: Εταιρία, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και ταυτόχρονα φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές καινοτομίες.
  • FEAC Engineering P.C.: Εταιρεία μηχανικών και συμβούλων, με υψηλή εξειδίκευση στην ανάπτυξη προϊόντων προσομοίωσης και ψηφιακών διδύμων, που βασίζονται στη φυσική. Ειδικεύεται στις τεχνολογίες επικοινωνίας και διαστήματος.
  • Finloup: Εταιρεία υποστήριξης του “buy now, pay later”, που επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν προϊόντα με άτοκες δόσεις. Εξασφαλίζει την προσιτή τιμή στην πηγή, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητη τεχνολογία ανοικτής τραπεζικής και δεδομένα που αφορούν στον έμπορο.
  • Fuelics: Εταιρεία R&D, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων, καθώς και στη βιομηχανοποίηση αισθητήρων, που λειτουργούν με μπαταρία Edge Computing, συνοδευόμενων από την Edge Platform.
  • Herado: Εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην ακτινοπροστασία, δημιουργώντας νέα, καινοτόμα, δοσίμετρα.
  • Ingredio: Εταιρεία, η οποία ασχολείται με το ευ ζήν, αξιοποιώντας την τεχνολογία στον τομέα της υγείας για την μακροπρόθεσμη πρόληψη χρόνιων ασθενειών.
  • InterMediaKT: ΜΚΟ με έδρα την Πάτρα, η οποία αναπτύσσεται από το 2012 στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Metabio: Εταιρεία, η οποία καινοτομεί στον σχολιασμό βιολογικών δειγμάτων, βελτιστοποιεί τους κύκλους ανάπτυξης φαρμάκων και παρέχει εργαλεία εξατομικευμένης ιατρικής, συνδέοντας όλα τα μέλη της αλυσίδας χρήσης βιολογικών δειγμάτων.
  • PillApp: Εταιρεία υποστήριξης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών και σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη.
  • Solmeyea: Αγροβιοτεχνολογική εταιρεία, η οποία παράγει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με διαδικασίες «υβριδικής κάθετης καλλιέργειας μικροφυκών» που προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία της.
  • ZEB AE: Εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).
  • Clio Muse Tours: Εταιρεία υποστήριξης πλατφόρμας για επαγγελματίες του τουρισμού και του πολιτισμού, που δημιουργεί αυτο-οδηγούμενες ψηφιακές περιηγήσεις για κορυφαία αξιοθέατα και περιπάτους στην πόλη.
  • Smart Grid Technologies: Εταιρεία πληροφορικής με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και συνεργασιών λειτουργίας.
  • NousPratIT IT Business Solutions PC: Εταιρεία εξειδικευμένη στη διαχείριση διαδικασιών συντήρησης ακινήτων και εγκαταστάσεων πολύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.

Από τις παραπάνω νεοφυείς επιχειρήσεις οι Centaur Technologies P.C., CollaborateDocanduFinloupSolmeyea και Smart Grid Technologies θα συμμετάσχουν, δια εκπροσώπων τους, στα πάνελ του Φόρουμ Καινοτομίας, προκειμένου να παρουσιάσουν και δημόσια τις καινοτόμες ιδέες τους.

Για το πρόγραμμα του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας και τα προφίλ των 18 Startup εταιρειών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german–chamber.gr .

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ