ESG+Stories

Plenty: Η agritech Startup δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση με «όπλο» την τεχνητή νοημοσύνη

Η φάρμα της αμερικανικής νεοφυούς επιχείρησης παράγει περίπου 400 φορές περισσότερα τρόφιμα ανά στρέμμα από μια παραδοσιακή φάρμα χρησιμοποιώντας ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη.
Plenty: Η agritech Startup δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση με «όπλο» την τεχνητή νοημοσύνη

Το National Geographic προέβλεψε πρόσφατα ότι μέχρι το 2050, θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης επιπλέον δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, η αρδεύσιμη γη της Γης παραμένει ουσιαστικά η ίδια, επομένως η σίτιση αυτού του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση. Η κάθετη καλλιέργεια φαίνεται πως μπορεί να αποδειχθεί ένα κρίσιμο εργαλείο για τη σίτιση τους, και μάλιστα χωρίς το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα που έρχεται με τη μεταφορά τροφίμων από μακρινές καλλιέργειες.

Η agritech Startup Plenty, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, και επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική της ως προς τις μεθόδους καλλιέργειας, αύξησε σημαντικά τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Ενδεικτικά, τα αγροκτήματα της νεοφυούς επιχείρησης ενώ καταλαμβάνουν μόλις 8 στρέμματα, παράγουν σοδιά φρούτων και λαχανικών 2.913 στρεμμάτων. Η Plenty έχει πετύχει αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την κάθετη μέθοδο καλλιέργειας.

Όπως δηλώνει η Plenty, η φάρμα της παράγει περίπου 400 φορές περισσότερα τρόφιμα ανά στρέμμα από μια παραδοσιακή φάρμα. Χρησιμοποιεί ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί την κατανάλωση νερού, το φως και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται τα φυτά. Με τον καιρό, η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει πώς να καλλιεργεί γρηγορότερα καλλιέργειες με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ποιότητα.

Εκτός των άλλων, οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία, βοηθούν επίσης στην εξοικονόμηση πόρων. Το νερό ανακυκλώνεται και το εξατμισμένο νερό συλλέγεται ξανά, ούτως ώστε τίποτα να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο. Η Startup εκτιμά ότι αυτή η έξυπνη φάρμα είναι τόσο αποτελεσματική που παράγει καλύτερα φρούτα και λαχανικά χρησιμοποιώντας 95% λιγότερο νερό και 99% λιγότερη γη, σε σύγκριση με τα “παραδοσιακά” αγροκτήματα.

Πέρα από την αύξηση της παραγωγής, η πρωτοποριακή τεχνολογία της Plenty εξαλείφει την ανάγκη για φυτοφάρμακα, προστατεύοντας παράλληλα την παραγωγή από κακές καιρικές συνθήκες. Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την παραδοσιακή γεωργία δεν επηρεάζουν την κάθετη μέθοδο καλλιέργειας. Αυτή η λύση προσφέρει την καλύτερη λύση και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων και στη χρήση λιγότερων πόρων. Ο Nate Story, ο συνιδρυτής και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Startup, πιστεύει ότι η κάθετη γεωργία και η τεχνολογία που εφαρμόζει η εταιρεία έχουν σημαντικά οφέλη για τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η Plenty αναμένεται να επεκταθεί σύντομα σε 430 καταστήματα στην Καλιφόρνια και ελπίζει να δημιουργήσει περισσότερες κάθετες φάρμες τόσο στο εσωτερικό όσο και σε άλλες πολιτείες. Οι ελεγχόμενες από το κλίμα κάθετες φάρμες που είναι τόσο ελπιδοφόρες, έχουν αντλήσει χρηματοδότηση 400 εκατ. δολαρίων από τον πρώην πρόεδρο της Google, Eric Schmidt, τον Jeff Bezos της Amazon και τη SoftBank.

H ελληνική Farmvent έχει παρουσιάσει μια παρόμοια λύση για καταστήματα και εστιατόρια μάλιστα.

Πηγή: Startupper.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ