ESG+Stories

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας αποκαλύπτει ποιο το επενδυτικό μέλλον της Enel στην Ελλάδα

Aναφέρθηκε επίσης εκτενώς  στην πράσινη μετάβαση της χώρας, για την οποία έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις.
Ο Αριστοτέλης Χαντάβας αποκαλύπτει ποιο το επενδυτικό μέλλον της Enel στην Ελλάδα

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Enel Green Power Hellas και παράλληλα αποκάλυψε ποιο είναι το μέλλον της εταιρείας στη χώρα. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί εκτενώς στην πράσινη μετάβαση της χώρας, για την οποία έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις όπως και στα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

.

Ο επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επίσημα για το μέλλον της θυγατρικής του ιταλικού κολοσσού στη χώρα μας, μετά την ανακοίνωση της Enel τον περασμένο Νοέμβριο για το περιβόητο stewardship σε Ελλάδα και Αυστραλία. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αποφασίσαμε να εξετάσουμε την εύρεση ενός στρατηγικού συνεταίρου με τον οποίο θα συνεργαστούμε ώστε να υλοποιήσουμε με ταχύτερο ρυθμό το επενδυτικό μας πλάνο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από σημαντικούς επενδυτές παγκοσμίου φήμης και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα ώριμο στάδιο επιλογής. Τους επόμενους μήνες εκτιμώ ότι θα προβούμε σε σημαντικές ανακοινώσεις». Ξεκαθάρισε επίσης, ότι η Enel Green Power στρέφεται κυρίως σε «οικονομικούς συνεργάτες».

Αναφορικά με την πράσινη μετάβαση τόνισε ότι: «Χρειάζεται να απαγκιστρωθούμε από τη θεωρία και να περάσουμε στην πράξη, να αποδεχτούμε ότι πραγματικά χρειαζόμαστε πράσινη ενέργεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να εμπιστευθούμε εταιρίες και επενδυτές, οι οποίοι έχουν μια συγκεκριμένη ιστορία και τεχνογνωσία και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση, όπως η Enel Green Power».

Τέλος, στην ερώτηση για τα άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν, εστίασε στην αναγκαιότητα μεγιστοποίησης της παραγωγής σε υφιστάμενα έργα: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο παρότι ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είναι σε ισχύ από το Δεκέμβριο, αναφέρει ότι το repowering πρέπει να επιταχυνθεί σε όλες τις χώρες και συγκεκριμένα ότι η αδειοδοτική διαδικασία πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις μήνες. Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει να επεξεργαζόμαστε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Fortune.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ