Η διοίκηση της ThyssenKrupp προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει αγοραστή για την χαλυβουργία της, ή έστω κάποιους στρατηγικούς επενδυτές πρόθυμους να αγοράσουν σημαντικό κομμάτι της.
Όπως αναφέρει η Financial Times, to μικρότερο ίσως, από πλευράς πωλήσεων, κομμάτι της εταιρείας, δηλαδή οι δραστηριότητες ηλεκτρόλυσης, που περιλαμβάνονται στην εταιρεία Uhde Chlorine Engineers (U.C.E.) και πρόσφατα Nucera, η οποία ανήκει κατά 66% στην ThyssenKrupp και κατά 34% στην ιταλική επιχείρηση Industrie De Nora φαίνεται να φτάνει σε αξία τα 5 δισ. δολάρια. Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να αποδειχθεί «σωσίβιο» σωτηρίας για την γερμανική βιομηχανία.
Σύμφωνα με το Reuters, η διοίκηση της Nucera ετοιμάζεται για την είσοδο της στο χρηματιστήριο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, γεγονός που μπορεί να της αποφέρει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δολάρια.
Οι προοπτικές του κλάδου φαίνονται όλο και πιο θετικές, αφού η στροφή προς το υδρογόνο, και ειδικότερα το πράσινο υδρογόνο, αποκτά όλα και μεγαλύτερη ορμή σε όλο τον κόσμο. Η Ε.Ε. έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα να παράγει 13 φορές περισσότερο καθαρό υδρογόνο το 2024 σε σχέση με σήμερα και 130 φορές περισσότερο μέχρι το 2030. Γι’ αυτό το λόγο ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UCE, μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει πετύχει την μερική υποκατάσταση του άνθρακα με υδρογόνο στην λειτουργία μίας υψικαμίνου στο Duisburg, μειώνοντας κατά 20% την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Το επόμενο βήμα, που αναμένεται να γίνει το 2024, θα είναι η λειτουργία της υψικαμίνου αποκλειστικά με χρήση υδρογόνου σαν πηγή ενέργειας, πετυχαίνοντας μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Όσο οι αγορές έχουν την διάθεση να προεξοφλήσουν τις προοπτικές επιχειρήσεων που εικάζεται πως μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, εταιρείες σαν την Νucera. θα μπορούν εύκολα να πετύχουν μεγάλες χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.