Το Φόρουμ Συνεργασίας Στελεχών ESG της Benchmark Digital επικεντρώθηκε στη σημασία των δεδομένων επενδυτικού βαθμού όσον αφορά την εταιρική κλιματική ευθυγράμμιση και την περιβαλλοντική διαχείριση.
Η Benchmark Digital (Benchmark), πάροχος λύσεων λογισμικού για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) που βασίζονται στο cloud, συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το δεύτερο Φόρουμ Συνεργασίας Στελεχών ESG, όπου οι επαγγελματίες ESG συζήτησαν πώς τα επενδυτικά δεδομένα σχετικά με την εταιρική κλιματική ευθυγράμμιση και την περιβαλλοντική διαχείριση αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τις γνωστοποιήσεις ESG.
Οι ομιλητές συζήτησαν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία και δημοσιοποίηση δεδομένων που ευθυγραμμίζονται με πολλαπλά εθελοντικά πλαίσια δημοσιοποίησης, τα οποία συμβουλεύονται όλο και περισσότερο οι επενδυτές και οι δανειστές με επίκεντρο το κλίμα για να καθοδηγήσουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις.
«Η βιωσιμότητα γενικά και το κλίμα ειδικότερα είναι τα καθοριστικά ζητήματα της εποχής μας», παρατήρησε η Mary Foley, Διευθύντρια Στρατηγικής Υπηρεσιών Εμπειρογνωμόνων στην Enhesa, πάροχο λύσεων διαχείρισης συμμόρφωσης EHS. «Ο σχηματισμός του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Βιωσιμότητας (ISSB) στην COP26 αποτελεί σαφή ένδειξη της δυναμικής. Αυτό αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης παγκόσμιας προσπάθειας για τη διασφάλιση της συμβατότητας μεταξύ της χρηματοοικονομικής λογιστικής και των απαιτήσεων βιωσιμότητας. Η πρόθεση του ISSB είναι να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη "παγκόσμια γραμμή βάσης" προτύπων δημοσιοποίησης που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα- η ιδέα είναι ότι αυτό θα εφαρμοστεί ή θα συμπληρωθεί από συγκεκριμένες δικαιοδοσίες και στη συνέχεια θα δοθεί εντολή, όπως αυτές κρίνουν σκόπιμο για τις συγκεκριμένες αγορές τους. Αυτό επιστρέφει στην όλη ιδέα της ύπαρξης ρυθμιζόμενων, τυποποιημένων, ελέγξιμων και επισημαινόμενων πληροφοριών [βιωσιμότητας]. Όλα έχουν να κάνουν με τα δεδομένα. Όλα έχουν να κάνουν με τις μετρήσεις».
Μαζί, οι συμμετέχοντες στο πάνελ μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με τις προτεραιότητες των θεσμικών επενδυτών και δανειστών όσον αφορά το ESG. Οι ομιλητές συζήτησαν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές για τις εταιρείες - από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις έως τις μεγάλες εισηγμένες εταιρείες - για τη διαχείριση των εταιρικών προγραμμάτων μείωσης των εκπομπών και τη διαχείριση της υποβολής εκθέσεων σύμφωνα με τις προσδοκίες των επενδυτών και τα διάφορα πρότυπα.
Όσον αφορά τις βέλτιστες πρακτικές για τη μέτρηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις επιδόσεις σε θέματα ESG που σχετίζονται με το κλίμα και το περιβάλλον, ο Wiegel εξήγησε ότι όταν μια εταιρεία σχεδιάζει το πρόγραμμα ESG, είναι σημαντικό «να ακούσει πραγματικά ποια συγκεκριμένα σημεία δεδομένων, πλαίσια [γνωστοποίησης] και ερωτηματολόγια [ESG] αναζητούν συγκεκριμένα τα ενδιαφερόμενα μέρη σας». Από εδώ και πέρα, δήλωσε ο Wiegel, «ξεκινήστε με την αξιολόγηση της απογραφής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτή είναι η βασική γραμμή του ταξιδιού σας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η αξιολόγηση θα ενημερώσει για τις εκτιμήσεις του οριακού κόστους μείωσης που λειτουργούν ως προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά την επιλογή των κατάλληλων στρατηγικών μείωσης του άνθρακα και τη βελτιστοποίησή τους για την εταιρεία σας».